Giftige planter

Ring giftsentralen!

En ting har jeg lært: Hvis noen har fått i seg en plante og man er i det minste tvil om den kanskje er giftig, så ring Giftsentralen!

De har også en nettside, men bruk gjerne telefonen: 22 59 13 00. Den er døgnåpen og gir rask og konkret informasjon. Anbefales!

Glede ved å kjenne forskjell på trygt og giftig

Mine barn har hatt stor glede av å lage brenneslesuppe og brenneslepannekaker. De liker også å spise blåbær og markjordbær, samt å lete opp skogssyre, kantarell og kløvernektar. Men de vet også at det er en del planter de må holde seg unna.

Å forby barna å smake på noe som helst i naturen, er som å forby dem å klatre. I mine øyne er det mer farlig å forby dem å klatre enn å la dem klatre og risikere at de detter ned. Jeg setter selvfølgelig grenser for klatringen på samme måte som for spisingen av planter - det skal ikke gå ut over liv. Men gleden og opplevelsen ønsker jeg ikke å ta fra dem.

1 kommentar:

  1. Takk for at du delte denne fantastiske artikkelen. det vil være nyttig for alle. hvis du har informasjon om angst, depresjon og mental helse, kan du ta kontakt med nettstedet vårt.
    https://www.psykiater.no/

    SvarSlett